Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over Lokale diensten-advertenties? Hier zijn de antwoorden op een paar van de meest gestelde vragen.

  Over Lokale diensten-advertenties via Google

 • Wat is Lokale diensten-advertenties via Google?

  Met Lokale diensten-advertenties via Google werft u nieuwe lokale opdrachten door goed gepositioneerde advertenties weer te geven op het moment dat potentiële klanten op zoek zijn naar uw diensten. We maken het u gemakkelijk uw budget te beheren en laten klanten contact met u opnemen en reviews plaatsen. Door u aan te melden bij Lokale diensten-advertenties en een Google Bescherming-bedrijf te worden, bouwt u bovendien online vertrouwen op bij klanten.

 • Hoe werken Lokale diensten-advertenties?

  Lokale diensten-advertenties maken het klanten in uw gebied gemakkelijk om uw bedrijf te vinden en rechtstreeks contact met u op te nemen. Bovendien kunnen ze resultaten filteren op basis van de diensten die u aanbiedt. Als een klant uw bedrijf selecteert, kunnen ze gewoon op uw advertentie klikken en telefonisch contact met u opnemen. Klanten die u inhuren via uw Lokale diensten-advertentie, worden aangemoedigd om een review te plaatsen nadat de opdracht is uitgevoerd. Deze reviews worden in uw aanbiederprofiel gepost om andere potentiële klanten aan te moedigen uw diensten met een gerust hart te boeken.

 • Wat is de Google Bescherming?

  Als u zich aanmeldt voor Lokale diensten-advertenties en het verificatieproces voltooit, wordt u een Google Bescherming-bedrijf. Deze Google Bescherming draagt bij aan een krachtige online reputatie en geeft uw potentiële klanten het geruste gevoel dat u door Google grondig bent onderzocht en goedgekeurd. Als een klant ontevreden is over de kwaliteit van uw werk, kan Google een terugbetaling doen van maximaal het bedrag dat is betaald voor opdrachten die via Lokale diensten-advertenties zijn geboekt. Er geldt een levenslang dekkingsmaximum.

 • Welke kwalificatiecriteria gelden om te mogen adverteren op Lokale diensten-advertenties?

  Als u een account maakt en ons iets vertelt over uw bedrijf, verifiëren we samen met u of uw bedrijf aan lokale vereisten voldoet, bijvoorbeeld wat betreft vergunningen en verzekeringen.

  Adverteren op Google

 • Hoe werken Lokale diensten-advertenties en Google Ads samen?

  Hoewel Lokale diensten-advertenties en Google Ads overeenkomsten vertonen, beheert u uw Lokale diensten-advertenties-budget en advertentietargeting afzonderlijk. U kunt met hetzelfde Google-account inloggen bij allebei de advertentieservices en u kunt kosten en factureringsgegevens voor beide producten tegelijk bekijken.

 • Wat is adverteren met betalen per lead?

  Betalen per lead betekent dat u alleen betaalt voor leads die betrekking hebben op uw bedrijf of de diensten die u aanbiedt.

  Over mijn account

 • Kan ik meerdere accounts en locaties hebben voor Lokale diensten-advertenties via Google?

  U kunt meerdere accounts en locaties voor Lokale diensten-advertenties via Google hebben, maar elke locatie moet een eigen adres hebben en moet door ons team worden geverifieerd.

 • Hoe voeg ik gebruikers toe aan mijn account?

  Als u gebruikers wilt toevoegen, meld u zich aan bij uw account op ads.google.com met het e-mailadres en wachtwoord van uw Lokale diensten-advertenties-account. Ga naar de grijze werkbalk, selecteer het gereedschapspictogram en selecteer de optie om toegang te krijgen tot uw account. Hier kunt u gebruikers toevoegen of verwijderen.

  Advertentieprestaties

 • Hoe kan ik controleren of mijn advertenties goed presteren?

  Als u wilt zien hoe uw advertentie presteert en hoeveel leads en boekingen u krijgt, kunt u zich aanmelden bij uw account of de Lokale diensten-advertenties-app gebruiken. We sturen u ook rapporten om u meer inzicht te geven in de prestaties van uw advertentie(s). Meer informatie

 • Wat is de Lokale diensten-advertenties-app?

  Met de Lokale diensten-advertenties-app kunt u via uw telefoon uw leads door de dag heen volgen of uw advertenties onderbreken.

 • Hoe kan ik mijn advertentierangschikking op Google Lokale diensten-advertenties verbeteren?

  Uw positie hangt af van verschillende factoren op basis waarvan Google lokale bedrijven aan klanten koppelt. Voorbeeld:

  • Nabijheid bij locaties van potentiële klanten
  • Uw reviewscore en het aantal reviews dat uw bedrijf ontvangt
  • Uw reactie op vragen en verzoeken van klanten
  • Uw openingstijden
  • Of we ernstige of herhaaldelijke klachten over uw bedrijf hebben ontvangen of niet

  Contact opnemen met Google

 • Het Lokale diensten-advertenties-team heeft contact met mij opgenomen. Hoe weet ik zeker dat ik echt iemand van Google aan de lijn heb?

  Google zal u nooit ongevraagd een bericht sturen waarin u wordt gevraagd via een link of e-mail uw wachtwoord of andere gevoelige informatie te verstrekken. Als u wilt weten of de persoon die contact met u opneemt, inderdaad van Lokale diensten-advertenties is, kunt u dat hier controleren.