Честа питања

Имате ли питања о Google Ads-у? Погледајте одговоре на честа питања.

Шта је то Google Ads?

Google Ads (претходно Google AdWords и Google AdWords Express) је решење за онлајн оглашавање које предузећа користе да би промовисала производе и услуге на Google претрази, YouTube-у и осталим сајтовима на вебу. Google Ads такође омогућава оглашавачима да изаберу специфичне циљеве за огласе, на пример, повећање броја телефонских позива или посета веб-сајту. Google Ads налог омогућава оглашавачима да прилагоде буџете и циљање, као и да покрену или зауставе приказивање огласа у било ком тренутку.

Шта су то Google AdWords и Google AdWords Express?

Google AdWords и Google AdWords Express су ранији називи за нови, побољшани Google Ads.

Како функционише Google Ads?

Google Ads функционише тако што приказује оглас када људи претражују онлајн производе и услуге које нудите. Google Ads користи паметну технологију да би вам помогао да прикажете огласе потенцијалним клијентима у тренутку кад су спремни да реагују.

  1. Почињете од избора циља, на пример, желите да више посетилаца дође на веб-сајт или да повећате број телефонских позива упућених предузећу.
  2. Затим бирате географску област у којој оглас треба да се приказује. То може да буде мали радијус око адресе предузећа или много шири радијус, на пример градови, државе или целе земље.
  3. На крају, правите оглас и подешавате ограничење месечног буџета.

Када га одобримо, оглас може да се прикаже кад год корисници у циљаном подручју претражују производ или услугу сличне вашим. Плаћате само када корисници остваре интеракцију са огласом, на пример, када кликну на оглас или позову предузеће.

Који су различити типови огласа у Google Ads-у?

Постоје три основна типа огласа у Google Ads-у:

  • Кампање на Мрежи за претрагу – обично у текстуалном облику, ти огласи могу да се приказују на страницама резултата Google претраге када неко тражи производ или услугу сличне вашим
  • Кампање на Мрежи мултимедијалног оглашавања – обично у сликовном облику, ти огласи се појављују на веб-сајтовима или у аликацијама које посете клијенти
  • Видео кампање – обично у облику видео снимака који трају 6 до 15 секунди, ти огласи се приказују непосредно пре или током приказивања YouTube садржаја

Сазнајте више овде о додатним напредним типовима кампања, на пример, кампањама Куповине, кампањама за апликације и другим.

Шта је то оглашавање са ценом по клику или плаћањем по клику?

Цена по клику или плаћање по клику значи да оглас плаћате само ако неко кликне на њега.

Други модели оглашавања обухватају:

  • цену по приказу – плаћате на основу тога колико пута је ваш оглас приказан (а не колико пута је неко кликнуо на њега)
  • цену по ангажовању – плаћате када корисник заврши унапред дефинисано ангажовање (на пример, одгледао је ваш видео оглас)

Колико кошта Google Ads?

Ваше трошкове за Google Ads одређују подешавања буџета. Google Ads може да функционише са скоро сваким буџетом. Наплаћује вам се само када корисници остваре интеракцију са огласом, на пример, када кликну да би посетили веб-сајт или позвали предузеће. У Google Ads-у не постоји захтев у погледу минималне потрошње и не постоји обавезно трајање уговора – у сваком тренутку можете да зауставите приказивање огласа. Цена клика или позива може да се разликује у зависности од неколико фактора. Сазнајте више овде.

Како да почнем са оглашавањем на Google-у?

Да бисте започели рад у Google Ads-у, кликните овде да бисте се регистровали. Наш детаљан процес подешавања ће вас водити кроз прављење првог огласа у само неколико корака. Ако вам је потребна помоћ за регистрацију, наши Google Ads експерти могу за вас да подесе нов налог и чак помогну да направите прве кампање без икаквих додатних трошкова.