Predvajajte svoje sporočilo.

Videooglasi se prikazujejo samo tistim ljudem, za katere to želite, pri čemer plačate samo, ko si oglase ogledajo. Z drugimi besedami: denarja ne zapravljate za oglaševanje ljudem, ki jih vaše podjetje ne zanima.

ZAČNITE

Pregled videooglasov.

1

Objavite svoj oglas.

Ko ustvarite video, preprosto nastavite račun za YouTube in video naložite. Nato uporabite Google Ads za začetek prikazovanja oglaševalske akcije v YouTubu. Vaš video bo prikazan pred ali ob sorodnih videih oz. v rezultatih iskanja.

2

Izberite, kje se bo oglas prikazoval.

Ne glede na to, ali ciljate športne navdušence, ljubitelje glasbe ali koga drugega, lahko svojo ciljno skupino izberete na podlagi starosti, spola, lokacije, zanimanj in drugega.

3

Odločite se, koliko želite porabiti za oglaševanje.

Določite proračun in za preverjanje uspešnosti uporabite orodje YouTube Analytics.

Izberite idealno stranko.

YouTube doseže več oseb, starih od 18 do 49 let, kot katera koli kabelska televizija v Združenih državah. Pri več kot milijardi uporabnikov lahko želeno ciljno skupino izberete na podlagi starosti, spola, lokacije, zanimanj in drugega. Pri tem plačate samo, ko so uporabniki v interakciji z oglasom. Če ga preskočijo pred 30 sekundami (ali pred koncem), zanj ne boste plačali.

Oglejte si, kaj deluje.

Uporabite orodje YouTube Analytics, da ugotovite, kdo si ogleduje vaše oglase in kakšna je njihova interakcija z oglasi. Ker imate popoln nadzor nad dnevnim proračunom, lahko porabite, kolikor želite.