Întrebări frecvente

Aveți o întrebare referitoare la Google Ads? Consultați întrebările frecvente și resursele publicitare.

Ce este Google Ads?

Google Ads (cunoscut anterior ca Google AdWords și Google AdWords Express) este o soluție de publicitate online folosită de companii pentru a-și promova produsele și serviciile în Căutarea Google, pe YouTube și pe alte site-uri de pe web. Google Ads permite advertiserilor să stabilească anumite obiective pentru anunțuri, cum ar fi generarea de apeluri telefonice sau vizite pe site. Cu ajutorul unui cont Google Ads, advertiserii își pot personaliza bugetele și direcționarea și pot activa sau întrerupe oricând anunțurile.

Ce sunt Google AdWords și Google AdWords Express?

Google AdWords și Google AdWords Express sunt denumirile anterioare pentru noul și îmbunătățitul Google Ads.

Cum funcționează Google Ads?

Google Ads vă afișează anunțul atunci când utilizatorii caută online produsele și serviciile pe care le oferiți. Cu ajutorul tehnologiei inteligente, Google Ads vă ajută să vă afișați anunțurile clienților potențiali, chiar în momentul în care aceștia se pregătesc să facă o acțiune.

  1. Puteți începe prin stabilirea unui obiectiv, cum ar fi atragerea mai multor vizitatori pe site sau sporirea numărului de apeluri telefonice către companie.
  2. Apoi, selectați zona geografică în care să se afișeze anunțul. Zona poate avea o rază redusă în jurul companiei sau o rază extinsă, cum ar fi orașe, state sau țări întregi.
  3. La final, veți crea anunțul și veți seta limita bugetului lunar.

După ce anunțul este aprobat, acesta se poate afișa în zona vizată, acolo unde utilizatorii caută un produs sau un serviciu similar celor pe care le oferiți. Plătiți numai când utilizatorii interacționează cu anunțul, cum ar fi atunci când dau clic pe acesta sau când apelează compania.

Care sunt diferitele tipuri de anunțuri Google Ads?

Google Ads are trei tipuri de anunțuri de bază:

  • campanii în Rețeaua de căutare: de obicei, anunțurile sunt în format text și se pot afișa în paginile cu rezultate ale Căutării Google atunci când un utilizator caută un produs sau un serviciu similar celor pe care le oferiți;
  • campanii în Rețeaua de display: de obicei, anunțurile sunt în format imagine și se afișează pe site-urile sau în aplicațiile pe care utilizatorii le accesează;
  • campanii video: de obicei, anunțurile sunt videoclipuri de 6 sau 15 secunde și se afișează înaintea sau în timpul conținutului de pe YouTube.

Aflați mai multe despre alte tipuri de campanii avansate, inclusiv campaniile pentru Cumpărături Google, campaniile universale pentru aplicații și altele aici.

Ce este publicitatea cu ajutorul modelelor CPC (cost pe clic) sau PPC (plată pe clic)?

CPC (cost pe clic) sau PPC (plată pe clic) înseamnă că plătiți pentru un anunț numai dacă o persoană dă clic pe acesta.

Alte modele de promovare includ:

  • cost pe afișare: plătiți în funcție de câte ori a fost afișat anunțul (nu în funcție de clicuri);
  • cost pe interacțiune: plătiți când un utilizator finalizează o interacțiune predefinită (cum ar fi urmărirea anunțului video)

Cât costă Google Ads?

Costul Google Ads este determinat de setările bugetului. Google Ads poate funcționa cu aproape orice buget. Plătiți numai când utilizatorii interacționează cu anunțul, cum ar fi atunci când dau clic pentru a vă vizita site-ul sau când apelează compania. Cu Google Ads, nu există cerințe minime privind cheltuielile sau o durată obligatorie a contractului; puteți să opriți oricând afișarea anunțurilor. Costul unui clic sau al unui apel variază în funcție de mai mulți factori. Aflați mai multe aici.

Cum încep să promovez pe Google?

Pentru a începe să folosiți Google Ads, dați clic aici pentru a crea un cont. Procesul de configurare ghidată vă va ajuta să creați primul anunț în doar câțiva pași. Dacă aveți nevoie de asistență privind crearea contului, experții Google Ads vă stau la dispoziție pentru a vă configura noul cont și pentru a vă ajuta să creați prima campanie, fără costuri suplimentare.