Vanlige spørsmål

Har du spørsmål vedrørende Google Ads? Du finner spørsmål og svar i Vanlige spørsmål-delen samt ressursene for annonsering.

Hva er Google Ads?

Google Ads (tidligere kjent som Google AdWords og Google AdWords Express) er en løsning for annonsering på nettet som bedrifter kan bruke til å markedsføre produktene og tjenestene de tilbyr, på Google Søk, YouTube og andre nettsteder. Med Google Ads kan annonsører også velge spesifikke mål for annonsene sine, for eksempel å få flere til å ringe til bedriften deres, eller å få flere nettstedsbesøk. Med en Google Ads-konto kan annonsører tilpasse budsjettene sine og målrettingen, samt starte eller stoppe annonsene sine når som helst.

Hva er Google AdWords og Google AdWords Express?

Google AdWords og Google AdWords Express er de tidligere navnene på nye, forbedrede Google Ads.

Hvordan fungerer Google Ads?

Google Ads fungerer slik at annonsen din vises når noen søker på nettet etter produktene og tjenestene du tilbyr. Google Ads bygger på smart teknologi, og du kan bruke dette verktøyet til å få vist annonsene dine for potensielle kunder akkurat når de er klare til å handle.

  1. Du begynner med å velge et mål, for eksempel å få flere besøkende til nettstedet ditt, eller å få flere til å ringe bedriften din.
  2. Deretter velger du det geografiske området der du ønsker at annonsen din skal vises. Du kan velge en liten radius rundt bedriften eller et mye større område, for eksempel en hel by, en hel region eller et helt land.
  3. Til slutt lager du en annonse og velger en månedlig budsjettgrense.

Når annonsen blir godkjent, kan den vises overalt der brukere i målrettingsområdet ditt søker etter et produkt eller en tjeneste du tilbyr. Du betaler bare når brukere har interaksjon med annonsen din, for eksempel når de klikker på annonsen eller ringer til bedriften din.

Hvilke annonsetyper er tilgjengelige i Google Ads?

I Google Ads får du tilgang til tre grunnleggende annonse- og kampanjetyper:

  • Kampanjer i Søkenettverket: Disse kampanjene består vanligvis av tekstannonser som kan vises i Googles søkeresultatsider når noen søker etter produkter eller tjenester som har likhetstrekk med dem du tilbyr.
  • Kampanjer i Displaynettverket: Disse kampanjene består vanligvis av bildeannonser som kan vises på nettstedene og i appene kundene dine besøker.
  • Videokampanjer: Disse kampanjene består vanligvis av videoannonser med en varighet på 6 eller 15 sekunder, som spilles av like før eller midt i YouTube-innhold.

Du kan finne ut mer om andre avanserte kampanjetyper, deriblant Shopping-kampanjer, App-kampanje og mye annet, her.

Hva er annonsering med kostnad per klikk (CPC) eller med betaling per klikk (PPC)?

CPC (kostnad per klikk) og PPC (betaling per klikk) betyr at du bare betaler for annonsen din hvis noen klikker på den.

Her er noen eksempler på andre annonseringsmodeller:

  • Kostnad per visning: Med denne annonseringsmodellen betaler du ut fra hvor mange ganger annonsen din ble vist (ikke hvor mange ganger den ble klikket på).
  • Kostnad per handling: Med denne annonseringsmodellen betaler du når en bruker fullfører en forhåndsdefinert handling (f.eks. når vedkommende ser på videoannonsen din).

Hvor mye koster det å bruke Google Ads?

Kostnaden for Google Ads kommer an på hvilke budsjettinnstillinger du har valgt. Google Ads kan fungere med nesten alle typer budsjetter. Du blir bare belastet når brukere har interaksjon med annonsen din, for eksempel når de klikker på annonsen for å gå til nettstedet ditt eller for å ringe til bedriften din. I Google Ads stilles det ingen krav til minstebeløp eller kontraktsvarighet, så du kan stoppe annonsene dine når som helst. Kostnaden for klikk eller anrop varierer og avhenger av ulike faktorer. Finn ut mer her.

Hvordan kommer jeg i gang med å annonsere på Google?

Du kan komme i gang med Google Ads ved å klikke her for å registrere deg. I den veiledningen til oppsett av kontoen din hjelper vi deg med å lage den første annonsen din på 1-2-3. Hvis du trenger hjelp med å registrere deg, er Google Ads-ekspertene våre tilgjengelige og kan assistere deg under oppsettet av den nye kontoen din. De kan også hjelpe deg med å opprette den første kampanjen din, uten ekstra kostnader.