GYIK

Kérdése van a Google Ads szolgáltatással kapcsolatban? Segítünk Önnek a GYIK-kel és a hirdetési forrásokkal.

Mi a Google Ads?

A Google Ads (korábbi nevén Google AdWords és Google AdWords Express) olyan online hirdetési megoldás, amelyet a vállalkozások arra használnak, hogy népszerűsítsék termékeiket és szolgáltatásaikat a Google Keresés, valamint a YouTube szolgáltatásban és más webhelyeken az interneten. A Google Ads lehetővé teszi, hogy a hirdetők konkrét célokat válasszanak a hirdetéseikhez, úgymint a telefonhívások vagy a webhelylátogatások számának növelése. A Google Ads-fiókkal a hirdetők személyre szabhatják a költségkeretet és a célzást, és bármikor elindíthatják vagy leállíthatják a hirdetéseiket.

Mi a Google AdWords és a Google AdWords Express?

A Google AdWords és a Google AdWords Express az új, továbbfejlesztett Google Ads korábbi nevei.

Hogyan működik a Google Ads?

A Google Ads úgy működik, hogy megjeleníti a hirdetését, amikor az emberek az Ön által nyújtott termékekre vagy szolgáltatásokra keresnek rá. Az intelligens technológia használatával a Google Ads segít abban, hogy a hirdetései abban a pillanatban jelenjenek meg a potenciális vevők előtt, amikor a vásárlók készen állnak arra, hogy cselekedjenek.

  1. Kezdésként ki kell választania a célját, például azt, hogy több látogató keresse fel a webhelyét, vagy több céges telefonhívást kapjon.
  2. Ezután ki kell választania azt a földrajzi területet, ahol szeretné megjeleníteni a hirdetést. Ez lehet a vállalkozása körüli kis sugár, vagy sokkal nagyobb, például egy város, állam vagy egy teljes ország.
  3. Végül létrehozza hirdetést, és beállítja a havi költségkeretkorlátot.

Amint elfogadtuk a hirdetést, megjelenhet, amikor a felhasználók a célterületen az Önéhez hasonló termékre vagy szolgáltatásra keresnek rá. Csak akkor fizet, amikor a felhasználók elköteleződnek a hirdetése iránt, például rákattintanak a hirdetésre, vagy felhívják a vállalkozását.

Melyek a Google Ads-hirdetések különböző típusai?

Három alapvető Google Ads-típus van:

  • Keresési hálózati kampányok – ezek az általában szöveges formátumú hirdetések megjelenhetnek a Google Keresés eredményoldalain, amikor valaki az Önéhez hasonló termékre vagy szolgáltatásra keres rá
  • Display hálózati kampányok – ezek az általában képi formátumú hirdetések olyan webhelyeken vagy alkalmazásokban jelennek meg, amelyeket az ügyfelei felkeresnek
  • Videókampányok – ezek az általában 6 vagy 15 másodperces videóhirdetések közvetlenül a YouTube-tartalom előtt vagy aközben jelennek meg

Olvasson bővebben itt a további speciális kampánytípusokról, beleértve a Shopping-kampányokat és az Alkalmazáskampányokat.

Mi a CPC- (kattintásonkénti költség) vagy a PPC- (kattintásalapú) hirdetés?

A CPC (kattintásonkénti költség) vagy a PPC (kattintásalapú hirdetés) azt jelenti, hogy Ön csak akkor fizet egy hirdetésért, amikor valaki rákattint.

Egyéb hirdetési modellek:

  • Megjelenítésenkénti költség – az alapján fizet, hogy hányszor jelent meg a hirdetés (nem kattintás alapján)
  • Tevékenység szerinti költség – akkor fizet, amikor a felhasználó véghezvisz egy előre meghatározott tevékenységet (például megnéz egy videóhirdetést)

Mennyibe kerül a Google Ads?

Google Ads-hirdetési költségei a költségkeret-beállításaitól függenek. A Google Ads szinte bármilyen költségkerettel működik. Csak akkor terheljük meg a számláját, amikor a felhasználók valamilyen műveletet végeznek a hirdetéssel kapcsolatban, például rákattintanak, hogy felkeressék a webhelyet, vagy felhívják a vállalkozást. A Google Ads szolgáltatásban nincs minimális kiadási követelmény, és nincs elvárt szerződési időtartam – bármikor leállíthatja a hirdetéseit. Egy kattintás vagy hívás költsége néhány tényezőtől függően változhat. További információt itt találhat.

Hogyan kezdhetek hirdetni a Google-on?

A Google Ads használatának megkezdéséhez kattintson ide, és regisztráljon. Irányított telepítési folyamatunk végigkíséri Önt az első, néhány lépésben létrehozható hirdetése elkészítésében. Ha segítségre van szüksége a regisztrációhoz, Google Ads-támogatási szakértőink rendelkezésre állnak, és beállítják az új fiókját, valamint az első kampány létrehozásában is további költségek nélkül segítenek.