UKK

Onko sinulla kysyttävää Google Adsista? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja muihin mainontaan liittyviin resursseihin.

Mikä on Google Ads?

Google Ads (aiemmin Google AdWords ja Google AdWords Express) on verkkomainontaratkaisu, jolla yritykset voivat mainostaa tuotteitaan ja palveluitaan Google-haussa, YouTubessa ja muilla verkkosivustoilla. Google Adsin avulla mainostajat voivat myös valita mainoksilleen tavoitteita, kuten puheluiden tai verkkosivujen vierailujen kasvattaminen. Google Ads ‑tilin avulla mainostajat voivat muokata budjettejaan ja kohdistustaan ja aloittaa tai lopettaa mainostensa näyttämisen milloin tahansa.

Mitä ovat Google AdWords ja Google AdWords Express?

Google AdWords ja Google AdWords Express ovat uuden, entistä paremman Google Adsin aiempia nimiä.

Miten Google Ads toimii?

Google Ads näyttää mainoksesi, kun ihmiset hakevat tarjoamiasi tuotteita ja palveluita verkosta. Älykästä tekniikkaa hyödyntämällä Google Ads auttaa näyttämään mainoksiasi potentiaalisille asiakkaille juuri sillä hetkellä, kun he ovat valmiita toimimaan haluamallasi tavalla.

  1. Aloita valitsemalla tavoitteesi, kuten esimerkiksi verkkosivuston vierailijoiden tai yritykseen soitettujen puheluiden määrän kasvattaminen.
  2. Valitse seuraavaksi maantieteellinen alue, jolla mainoksesi tulisi näkyä. Tämä voi olla pieni alue yrityksesi ympärillä tai paljon laajempi alue, kuten kaupunki, osavaltio tai kokonainen maa.
  3. Lopuksi sinun on luotava mainos ja määritettävä enimmäiskuukausibudjetti.

Kun mainoksesi on hyväksytty, se voidaan näyttää aina, kun kohdealueellasi olevat käyttäjät hakevat tarjoamiesi kaltaisia tuotteita tai palveluita. Maksat vain silloin, kun mainoksesi saa käyttäjät aktivoitumaan eli esimerkiksi klikkaamaan mainostasi tai soittamaan yritykseesi.

Mitä mainostyyppejä Google Adsissa voi käyttää?

Seuraavassa on lueteltu Google Adsin peruskampanjatyypit:

  • Hakuverkostokampanjat: Näissä kampanjoissa näytettävät mainokset ovat yleensä tekstimuotoisia. Niitä voidaan näyttää Googlen hakutulossivuilla, kun joku hakee tarjoamiesi kaltaisia tuotteita tai palveluita.
  • Display-verkoston kampanjat: Näissä kampanjoissa näytettävät mainokset ovat yleensä kuvamuotoisia. Niitä voidaan näyttää verkkosivustoilla ja sovelluksissa, joita asiakkaasi käyttävät.
  • Videokampanjat: Näissä kampanjoissa näytetään tavallisesti 6:n tai 15 sekunnin pituisia videomainoksia. Nämä mainokset näytetään juuri ennen YouTube-sisällön katsomista tai sen aikana.

Lisätietoja muista, erityistarkoituksiin soveltuvista kampanjatyypeistä (kuten sovelluskampanjoista) on täällä.

Mitä klikkauskohtaiseen hintaan (CPC) tai klikkauskohtaiseen maksuun (PPC) perustuvalla mainonnalla tarkoitetaan?

Klikkauskohtaisella hinnalla (CPC) ja klikkauskohtaisella maksulla (PPC) tarkoitetaan sitä, että maksat mainoksesta vain, kun sitä klikataan.

Muita mainontamalleja ovat muun muassa

  • impressiokohtainen hinta, jossa maksat mainoksen saamien klikkausten sijasta sen perusteella, kuinka monta kertaa mainoksesi on näytetty (ilman, että sitä on klikattu)
  • aktivoitumiskohtainen hinta, jossa maksat, kun käyttäjä tekee jonkin ennalta valitsemasi toimen (esim. katsoo videomainoksesi).

Mitä Google Ads maksaa?

Google Ads ‑kustannuksesi määräytyvät budjettiasetustesi mukaan. Google Adsia voi käyttää lähes millä tahansa budjetilla. Sinua veloitetaan vain, kun käyttäjät reagoivat mainokseesi eli esimerkiksi klikkaavat mainostasi ja käyvät sivustollasi tai soittavat yritykseesi. Google Adsissa ei ole vähimmäiskulutusta tai sopimuksen pituutta koskevia vaatimuksia – voit lopettaa mainostesi näyttämisen koska tahansa. Klikkauksen tai puhelun hinta voi vaihdella joistakin tekijöistä riippuen. Lisätietoja on täällä.

Miten voin aloittaa mainostamisen Googlessa?

Jos haluat aloittaa Google Adsin käytön, rekisteröidy klikkaamalla tästä. Ohjattu määritysprosessimme auttaa sinua luomaan ensimmäisen mainoksen helposti vain muutaman vaiheen avulla.