Συνήθεις Ερωτήσεις

Σας καλύπτουμε σχετικά με τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις.

Τι είναι το Google Ads;

Το Google Ads (παλαιότερα Google AdWords και Google AdWords Express) είναι μια διαφημιστική λύση στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στους στην Αναζήτηση Google, στο YouTube και σε άλλους ιστοτόπους. Επίσης, το Google Ads δίνει στους διαφημιζόμενους τη δυνατότητα να επιλέγουν συγκεκριμένους στόχους για τις διαφημίσεις τους, για παράδειγμα αύξηση τηλεφωνικών κλήσεων ή επισκέψεων στον ιστότοπο. Με έναν λογαριασμό Google Ads, οι διαφημιζόμενοι μπορούν να προσαρμόζουν τους προϋπολογισμούς και τη στόχευσή τους, καθώς και να ξεκινούν ή να διακόπτουν τις διαφημίσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Τι είναι το Google AdWords και το Google AdWords Express;

Το Google AdWords και το Google AdWords Express είναι τα προηγούμενα ονόματα για το νέο, βελτιωμένο Google Ads.

Πώς λειτουργεί το Google Ads;

Το Google Ads λειτουργεί εμφανίζοντας τη διαφήμισή σας, όταν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση στο διαδίκτυο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Αξιοποιώντας έξυπνη τεχνολογία, το Google Ads βοηθάει ώστε οι διαφημίσεις σας να εμφανίζονται σε δυνητικούς πελάτες ακριβώς τη στιγμή που είναι έτοιμοι να προβούν σε κάποια ενέργεια.

  1. Ξεκινάτε επιλέγοντας τον στόχο σας, για παράδειγμα προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στον ιστότοπό σας ή τηλεφωνικών κλήσεων στην επιχείρησή σας.
  2. Στη συνέχεια, επιλέγετε τη γεωγραφική περιοχή στην οποία πρέπει να εμφανίζεται η διαφήμισή σας. Μπορεί να είναι μια μικρή ακτίνα γύρω από την επιχείρησή σας ή πολύ ευρύτερη, π.χ. πόλεις, πολιτείες ή ολόκληρες χώρες.
  3. Τέλος, δημιουργείτε τη διαφήμισή σας και ορίζετε το όριο του μηνιαίου προϋπολογισμού σας.

Μόλις η διαφήμισή σας εγκριθεί, μπορεί να εμφανίζεται όποτε οι χρήστες στην περιοχή στόχευσης πραγματοποιούν αναζήτηση για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία όπως αυτά που προσφέρετε. Πληρώνετε μόνο όταν οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τη διαφήμισή σας, για παράδειγμα όταν κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας ή καλούν την επιχείρησή σας.

Ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι διαφημίσεων που παρέχει το Google Ads;

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι Διαφημίσεων Google:

  • Καμπάνιες για το Δίκτυο αναζήτησης: Αυτές οι διαφημίσεις, συνήθως σε μορφή κειμένου, μπορούν να εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων της Αναζήτησης Google, όταν κάποιος χρήστης πραγματοποιεί αναζήτηση για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία παρόμοια με αυτά που προσφέρετε
  • Καμπάνιες του Δικτύου προβολής: Αυτές οι διαφημίσεις, συνήθως σε μορφή εικόνας, εμφανίζονται σε ιστοτόπους ή εφαρμογές που επισκέπτονται οι πελάτες σας
  • Καμπάνιες βίντεο: Αυτές οι διαφημίσεις, συνήθως βίντεο 6 ή 15 δευτερολέπτων, εμφανίζονται αμέσως πριν ή κατά τη διάρκεια του περιεχομένου σας YouTube

Μάθετε περισσότερα σχετικά με σύνθετους τύπους καμπανιών, όπως οι καμπάνιες Αγορών, οι Καμπάνιες εφαρμογής και πολλούς ακόμη εδώ.

Τι είναι η διαφήμιση CPC (κόστος ανά κλικ) ή η διαφήμιση PPC (χρέωση ανά κλικ);

CPC (κόστος ανά κλικ) ή PPC (χρέωση ανά κλικ) σημαίνει ότι πληρώνετε για μια διαφήμιση μόνο αν κάποιος χρήστης κάνει κλικ σε αυτήν.

Άλλα διαφημιστικά μοντέλα:

  • Κόστος ανά εμφάνιση: Πληρώνετε μόνο με βάση πόσες φορές εμφανίστηκε η διαφήμισή σας (όχι πόσες φορές έγινε κλικ σε αυτήν)
  • Κόστος ανά αφοσίωση: Πληρώνετε όταν ο χρήστης ολοκληρώνει μια προκαθορισμένη ενέργεια αφοσίωσης (για παράδειγμα, αν παρακολουθήσει τη διαφήμιση βίντεό σας)

Πόσο κοστίζει η χρήση του Google Ads;

Το κόστος του Google Ads καθορίζεται από τις ρυθμίσεις του προϋπολογισμού σας. Το Google Ads μπορεί να λειτουργήσει με σχεδόν οποιονδήποτε προϋπολογισμό. Χρεώνεστε μόνο όταν οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τη διαφήμισή σας, για παράδειγμα όταν κάποιος κάνει κλικ για να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας ή για να καλέσει την επιχείρησή σας. Με το Google Ads, δεν υπάρχει απαίτηση ελάχιστης δαπάνης ούτε υποχρεωτική διάρκεια σύμβασης. Μπορείτε να διακόψετε τις διαφημίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Το κόστος ενός κλικ ή μιας κλήσης, μπορεί να διαφέρει με βάση διάφορους παράγοντες. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω τη διαφήμιση στη Google;

Για να ξεκινήσετε με το Google Ads, κάντε κλικ εδώ, για να εγγραφείτε. Η καθοδηγούμενη διαδικασία ρύθμισης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την πρώτη διαφήμισή σας με λίγα μόνο βήματα. Αν χρειάζεστε βοήθεια για την εγγραφή, οι ειδικοί του Google Ads είναι διαθέσιμοι, για να ρυθμίσουν τον νέο λογαριασμό σας και ακόμη να σας βοηθήσουν στη δημιουργία της πρώτης καμπάνιας σας χωρίς επιπλέον κόστος.