Preguntes freqüents

Teniu alguna pregunta sobre Google Ads? Cerqueu-ne la resposta a les preguntes freqüents i els recursos publicitaris que hem preparat.

Què és Google Ads?

Google Ads (abans conegut com a Google AdWords i Google AdWords Express) és una solució de publicitat en línia que les empreses utilitzen per promocionar els seus productes i serveis a la Cerca de Google, a YouTube i en altres llocs del web. Google Ads també permet als anunciants triar objectius específics per als anuncis, com ara generar trucades o visites al seu lloc web. Amb un compte de Google Ads, els anunciants poden personalitzar els pressupostos i la segmentació, a més d'activar o aturar els anuncis en qualsevol moment.

Què són Google AdWords i Google AdWords Express?

Google AdWords i Google AdWords Express són els noms anteriors de Google Ads, que n'és una versió nova i millorada.

Com funciona Google Ads?

Google Ads mostra el vostre anunci quan els usuaris cerquen en línia els productes i serveis que oferiu. Mitjançant una tecnologia intel·ligent, Google Ads us ajuda a aconseguir que clients potencials vegin els vostres anuncis just en el moment en què estan preparats per fer una acció.

  1. Per començar, heu de seleccionar un objectiu, com ara augmentar el nombre de visitants al vostre lloc web o incrementar les trucades a la vostra empresa.
  2. Tot seguit, heu de seleccionar l'àrea geogràfica en què voleu mostrar l'anunci. Pot ser un radi petit al voltant de la vostra empresa o bé una àrea més gran, com ara ciutats, províncies o un país sencer.
  3. Per últim, heu de crear l'anunci i definir el límit del pressupost mensual.

Quan l'anunci s'hagi aprovat, es podrà mostrar sempre que els usuaris de l'àrea objectiu cerquin un producte o servei com el que oferiu. Només pagareu quan els usuaris interaccionin amb l'anunci, com ara quan hi facin clic o truquin a la vostra empresa.

Quins són els diferents tipus d'anuncis que ofereix Google Ads?

Google Ads ofereix tres tipus bàsics d'anuncis:

  • Campanyes de la Xarxa de Cerca: aquests anuncis solen tenir format de text i es poden mostrar en pàgines de resultats de la Cerca de Google quan algú cerca un producte o servei semblant al vostre.
  • Campanyes de la Xarxa de Display: aquests anuncis solen tenir format d'imatge i es mostren als llocs web o aplicacions que visiten els vostres clients.
  • Campanyes de vídeo: aquests anuncis solen ser vídeos de 6 o 15 segons de durada i es mostren just abans que es reprodueixi contingut de YouTube o bé durant la reproducció.

Obteniu informació sobre altres tipus de campanyes avançades, com ara les campanyes de Shopping i les campanyes d'aplicacions.

Què és la publicitat de cost per clic (CPC) o pagament per clic (PPC)?

Amb els models de publicitat de cost per clic (CPC) o pagament per clic (PPC) només pagueu per un anunci quan algú hi fa clic.

Hi ha altres models de publicitat:

  • Cost per impressió: es paga pel nombre de vegades que es mostra un anunci (no cal que l'usuari hi faci clic).
  • Cost per interacció: es paga quan un usuari completa una interacció definida prèviament (com ara mirar un anunci de vídeo).

Quant costa Google Ads?

El cost de Google Ads el determina la configuració del pressupost. Google Ads funciona pràcticament amb tots els pressupostos. Només se us cobra quan els usuaris interaccionen amb el vostre anunci, per exemple, quan hi fan clic per visitar el vostre lloc web o per trucar a la vostra empresa. Google Ads no exigeix cap despesa ni cap permanència mínimes, de manera que podeu aturar els anuncis en qualsevol moment. El cost d'un clic o una trucada pot variar en funció d'una sèrie de factors. Obteniu-ne més informació.

Com puc començar a anunciar la meva empresa a Google?

Per començar a utilitzar Google Ads, registreu-vos-hi. El procés de configuració guiat us mostrarà com podeu crear el primer anunci en pocs passos. Si necessiteu ajuda amb el registre, els nostres experts en Google Ads us poden ajudar a configurar el compte i fins i tot a crear la primera campanya, sense cap cost addicional.