ЧЗВ

Имате въпрос за Google Ads? Готови сме да Ви помогнем с често задавани въпроси и ресурси за рекламиране.

Какво представлява Google Ads?

Google Ads (преди Google AdWords и Google AdWords Express) е решение за онлайн рекламиране, което бизнесите използват, за да популяризират продуктите и услугите си в Google Търсене, YouTube и други сайтове в мрежата. Google Ads също така дава възможност на рекламодателите да избират конкретни цели за рекламите си, като да стимулират телефонни обаждания или посещения на уебсайта. С профил в Google Ads рекламодателите могат да персонализират бюджетите си и насочването, както и да стартират или спират рекламите си по всяко време.

Какво представляват Google AdWords и Google AdWords Express?

Google AdWords и Google AdWords Express са предходните имена на новата и подобрена програма Google Ads.

Как работи Google Ads?

Google Ads показва рекламата Ви, когато хората търсят онлайн продуктите или услугите, които предлагате. Като използва интелигентна технология, Google Ads Ви помага да показвате рекламите си на потенциалните клиенти точно в момента, когато са готови да предприемат действие.

  1. Можете да започнете, като изберете целта си, като например да имате повече посетители на уебсайта си или повече телефонни обаждания към бизнеса си.
  2. След това изберете географския район, където да се показва рекламата Ви. Това може да е малък радиус около бизнеса Ви или много по-голям такъв, като например градове, щати или цели държави.
  3. Най-накрая трябва да изработите рекламата си и да зададете ограничение за месечния си бюджет.

След като рекламата Ви бъде одобрена, ще може да се показва навсякъде, където потребителите в целевия Ви район търсят продукт или услуга като Вашите. Плащате само когато потребителите се ангажират с рекламата Ви, като например кликнат върху нея или се обадят на бизнеса Ви.

Какви са различните типове реклами от Google?

Има три основни типа реклами от Google:

  • Кампании в мрежата за търсене – тези реклами обикновено са текстови и се показват на страниците с резултати от Google Търсене, когато някой потърси продукт или услуга, които са подобни на Вашите
  • Кампании в дисплейната мрежа – тези реклами обикновено са графични и се показват в уебсайтове или приложения, които клиентите Ви посещават
  • Видеокампании – тези реклами обикновено са видеоклипове с продължителност 6 или 15 секунди, когато се показват преди или по време на съдържание в YouTube

Научете за допълнителните разширени типове кампании, включително кампании за Пазаруване, кампании за приложения и други тук.

Какво представлява рекламирането въз основа на CPC (цена на кликване) или PPC (заплащане на кликване)?

CPC (цена на кликване) или PPC (заплащане на кликване) означава, че плащате за реклама само ако някой кликне върху нея.

Другите модели за рекламиране включват:

  • Цена на импресия, където плащате въз основа на това, колко пъти е била показана рекламата Ви (а не на кликване)
  • Цена на ангажиране, където плащате, когато потребител извърши предварително зададено ангажиране (като да изгледа видеорекламата Ви)

Колко струва Google Ads?

Разходите Ви в Google Ads се определят от настройките за бюджета Ви. Google Ads може да използва почти всякакъв бюджет. Ще бъдете таксувани само когато потребителите взаимодействат с рекламата Ви, например като кликнат, за да посетят уебсайта Ви или да се обадят на бизнеса Ви. При Google Ads няма изискване за минимален разход, нито задължителен период на договора – можете да спрете рекламите си по всяко време. Цената на кликване или обаждане може да варира въз основа на няколко фактора. Научете повече тук.

Как да започна да рекламирам с Google?

За да започнете да използвате Google Ads, кликнете тук, за да се регистрирате. Процесът ни за настройка с указания ще Ви помогне да създадете първата си реклама само с няколко стъпки. Ако се нуждаете от помощ, за да се регистрирате, експертите ни от Google Ads са на разположение да настроят новия Ви профил и дори да Ви помогнат да създадете първата си кампания без допълнително заплащане.